Milloin on aika uusia vanha katto?

Kattosi kunto kannattaa tarkistaa silmämääräisesti vähintään kerran vuodessa. Jos havaitset epäkohtia tai puutteita asuntosi katossa käänny välittömästi asiantuntijan puoleen. Huonokuntoinen tai huonosti hoidettu katto on turvallisuus riski koko kiinteistölle. Hyväkuntoinen katto tuo lisää asumismukavuutta sekä tekee asuntosi julkisivusta näyttävän.

Katon uusiminen ulkonäön takia

Jos katto on haalistunu eikä näytä enää hyvältä, katon voi joko pestä ja maalata tai laittaa kokonaan uusiksi. Me osaamme arvioida kattosi kunnon ja tiedämme kannattaako maalaus vai uusiminen. Yleensä yli 20 vuotta vanhaa kattoa ei kannata enää maalata, vaan on järkevämpää vaihtaa pelti uuteen.

Katon uusiminen vuodon takia

Jos havaitset katon vuotavan, korjaukseen tarve on huomattavasti kiireellisempi kuin ulkonäöllisissä syissä. Mikäli vuotokohta on pieni ja katto melko uusi ja hyväkuntoinen voidaan vuoto korjata, eikä koko kattoa tarvitse uusia. Usein kuitenkin vuotava katto on jo muutenkin huonossa kunnossa, jolloin koko katon uusiminen on järkevää. Ammattilaisen arvioimana tiedät kannattaako pelkästään vuotokohta korjata, vai onko järkevämpää uusia koko katto.